l a p a r e s s e e n d o u c e

Slide Het Huis

Landelijk genieten

Tussen de schilderachtige uitlopers van de Monts du Livradois en boven de gorges van de rivier de Dore vind je La Paresse en Douce landelijk gelegen aan een klein en rustig weggetje, aan de rand van het dorpje Tours sur Meymont (h. 623 m).

vakantie in de auvergne: 100% natuur, comfort en cocooning

O

Onze maison d’hôtes is een stoer, eeuwenoud, groot huis met een geheel ommuurde tuin. Gerestaureerd en met gevoel voor traditie omgebouwd tot een plek waar het prettig toeven is en waar genieten van rust en stilte bij het dagelijkse leven hoort.

Van klooster tot chambres d’hôtes

Het oudste gedeelte van het huis dateert uit circa de 17e eeuw en is lange tijd in gebruik geweest als klooster. In de 19e eeuw had een notaris zich hier gevestigd en later was het huis in handen van particulieren.

trapleuning

Er zijn vele mooie details bewaard gebleven en/of weer tevoorschijn getoverd bij de restauratie van het pand: oude deuren en beslag, gootstenen, cave, kapel, ‘geheime’ luikjes, schouwen en haarden, een zogenoemde vakwerkmuur en natuurlijk die ontzettend dikke stenen muren!

Deze authentieke elementen aangevuld met een sobere, nieuw landelijke inrichting en eigentijdse luxe, zorgen voor een makkelijke, warme en prettige sfeer.

Ruimte(s) voor ontspanning

N

Naast de chambres kun je gebruik maken van de algemene ruimtes zoals de salon die gesitueerd is in het voormalig notariskantoor. Hier kun je relaxen, een boek lezen, piano spelen, een aperitief gebruiken… Op koudere dagen zorgen wij voor een knapperend haardvuur!

Grenzend aan de salon vind je de kapel die wij hebben ingericht als bibliotheek met een diversiteit aan boeken, tijdschriften, gezelschapsspelen en toeristische informatie over de Auvergne.

Bij minder aangenaam weer serveren wij het ontbijt en het diner in de salle à manger, aan een grote stoere tafel die zich ook uitstekend leent voor het lezen van een magazine en het doen van een spelletje.

Eetkamer

Ommuurde tuin

D

De totale lengte van ons pand bedraagt bijna 50 meter en daarachter bevindt zich de ommuurde tuin. We hebben verschillende fijne plekken in de tuin gecreëerd:

De cour met comfortabele loungesets, een overdekt terras, waar wij bij aangenaam weer het diner serveren, een hoger gelegen zonneterras met fijne ligstoelen en een intiem terras met een panoramisch uitzicht, bij helder weer is de Puy de Dome te zien! In het verlengde van het huis ligt een grote grange (motorrijders kunnen hier hun motor stallen tijdens hun verblijf).

Afkoelen en waterpret
Wij beschikken over een zwembad, te weten een houten opbouw bad van 1.20m diep en een doorsnede van ruim 3,5 m. Dus geen olympische afmetingen 🙂 maar prima om af te koelen en voor de benodigde waterpret. Daarnaast zijn er in onze omgeving 2 zwemmeren (op ca 5 en 15 autominuten).

Ook hebben we een tafeltennistafel in de oude porcherie en achter de beukenhaag ontdek je een hele grote trampoline.

Hottub

H

Heb je wel eens onder een sterrenhemel of in de sneeuw in een warm bad gezeten? Je kunt in onze tuin het gehele jaar door, met uitzondering van de periode half juni - half september onder elke weersomstandigheid heerlijk baden in onze houtgestookte hot tub.

De combinatie van het warme water, de frisse buitenlucht en de sfeervolle ambiance met een knetterend houtvuur zorgt ervoor dat stress en vermoeidheid van je afglijden. 

veranda-terras